A perífrase verbal estar a V (inf) no portugues europeu contemporâneo - Alzamora, Helena Isabel (Verba hispanica, 2013)
Prispevek obravnava semantično vrednost glagolske perifraze estar a Vinf v sodobni evropski portugalščini (EP). Predstavljeni pristop pojasnjuje odnos med transkategorialnimi slovničnimi kategorijami časa, aspekta in naklona.V prispevku zagovarjamo dejstvo, da preplet omenjenih kategorij sooblikuje pomen. Namen prispevka je na ravni metajezikovne predstavnosti - preko opredelitve, analize in opisa različnih vrednosti, ki nastanejo kot posledica preoblikovanja in soodvisnosti jezikovnih oblik - pojasniti pojave, ki jih vzrokuje plastičnost jezikovnih oblik in struktur.
Keywords: glagolske perifraze; portugalščina; aspektualne vrednosti; glagol; verb