Popis kozače Strix uralensis na Ljubljanskem vrhu - Vrezec, Al (Acrocephalus, 2000)
23.05.1999 je bil na Ljubljanskem vrhu, ki ga pokriva gozdna združba dinarskega jelovo-bukovega gozda Abieti-Fageturn dinaricum, opravljen skupinski popis kozače Strix uralensis s točkovno metodo z uporabo posnetka. Ugotovljena je bila gostota 2,2 para/10 km2 oziroma 4,5 km2/par. Kozače so bile ugotovljene na višini med 580 in 740 m.
Keywords: bird; Birds; ptice; Ecosystem; ornitologija; sove; Slovenia; Slovenija