Razvoj biokompatibilnih implantatov - Torkar, Matjaž (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Podana so izhodišča, katerim mora ustrezati nerjavno jeklo, da je zagotovljena biokompatibilnost. Z različnimi korozijskimi metodami je bila izvršena primerjava korozijske odpornosti jekla AlSl 316L, dveh nerjavnih jekel s sestavo blizu AlSl 316L in zlitine Ti6A/4V. Z utopnim kovanjem so bila izdelana stebla za nadaljnje preizkušanje.
Keywords: nerjavno jeklo; biokompatibilnost; korozija; implantati