"Take it personally" - Sapru, Jyoti (Teorija in praksa, 2016)
Članek govori o uporabi pristopa življenjskega poteka in avto-/biografske metode pri študiju sociologije v Sloveniji in v Indiji. Avtorici preiskujeta možnosti, ki jih metoda ponuja za raziskovanje družbenih sprememb na splošno in posebej za raziskovanje seksualnosti in reprodukcije. Avtorici trdita, da z vpeljavo osebne ravni v družboslovno analizo lahko bolje razumemo družbene okoliščine reprodukcije kot tudi tenkočutne strategije in mehanizme, s katerimi so ženske treh generacij iz vzorca v Sloveniji in v Indiji reagirale na družbene norme in skrita sporočila glede reprodukcije.
Keywords: Družbene spremembe; India; Indija; Reproduction; Reprodukcija; sexual intercourse; Sexuality; Slovenia; Slovenija; Social change; Sociologija vsakdanjega življenja; Sociology of everyday life; Spolnost; woman; Women; Ženske