Zmanjšanje hrupa pralnih strojev z uporabo dušilnih materialov - Holeček, Nikola (Strojniški vestnik, 1999)
V članku je najprej prikazan pregled modeliranja vibracij pralnikov Gorenje. Sledi prikaz eksperimentalne metode določanja zvočne moči in potek zniževanja hrupa pralnika z uporabo dušilnih materialov.
Keywords: pralni stroji; modeliranje; materiali; hrup; zmanjševanje hrupa