Prozaist Kajetan Kovič - Borovnik, Silvija (Jezik in slovstvo, 2004)
Pričujoči prispevek želi opozoriti, da smo Kajetana Koviča preveč in prepogosto navajeni opazovati "le" kot izjemnega pesnika, ki daje klasično ubrano lepoto, barvo in ton sodobnejši slovenski poeziji. Pri tem pa žal prepogosto pozabljamo na njegova zelo zanimiva prozna dela, ki sodijo zagotovo med vrhunce v pripovedni prozi ob koncu dvajsetega stoletja
Keywords: Kovič, Kajetan, 1931-; Slovene literature; slovenska književnost; prose; proza; literarne študije