Nekaj ugotovitev o Linhartovi Miss Jenny Love - Mihurko Poniž, Katja (Slavistična revija, 2012)
Prispevek obravnava doslej neznane tri izvode Miss Jenny Love in dramska besedila, ki so v petih različnih zezkih shranjenih v knjižnicah na Dunaju, v Münchnu, Augsburgu in v Berlinu, zvezana skupaj z Linhartovim prvencem. V razpravi so tudi podatki o založbi C. H. Stage, pri kateri je Linhart objavil svojo žaloigro. Predstavljam tudi izsledke raziskave o vprasanju krstne uprizoritve.
Keywords: 18.st.; history of literature; Linhart, Anton Tomaž, 1756-1795; literarna zgodovina; literarne študije; Miss Jenny Love; Slovene literature; slovenska dramatika; slovenska književnost; slovensko-nemški stiki