Izrazno-pomenska tipologija poimenovanj - Vidovič-Muha, Ada (Slavistična revija, 2007)
Izrazno-pomenska členitev leksemov glede na prestavo denotata izkazuje tri temeljne tipe: leksemi so stavčnočlenske besede ali stalne zveze, nestavčnčlenski besedni vrsti s slovničnim pomenom, leksikalizirana dejanja z morebitnimi pragmatičnimi okoliščinami, tvorne sestavine govornih dejanj in stavčne povedi. - Jezikovnokulturni vidik se omejuje na predstavitev izrazne poimenovalne tipologije.
Keywords: denotat; denotative capacity of language; denotatum; jezikovna kultura; language culture; poimenovalna zmožnost jezika; semantics; semantika; Slovene langugae; slovenščina