Podor v južni steni Punta Thurwieser (Italija) 18. septembra 2004 - Rozman, Janez (Geologija, 2004)
V članku so predstavljene fotografije in kratek opis velikega podora v južni steni Punte Thurwieser - kota 3657 m - v Ortlerjevi skupini, ki so ga opazovali bohinjski planinci 18. septembra 2004. Gre za redke dokumentarne posnetke geološkega dogodka, kakršni oblikujejo sedanjo podobo Alp.
Keywords: Alpe; Alps; Italija; Italy; podori