Toplotna obremenitev Save dolvodno od Trbovelj - Širca, Andrej (Acta hydrotechnica, 2000)
Prikazani so bili rezultati študije "Toplotna obremenitev Save v zvezi z izgradnjo TET3", v kateri smo obravnavali vplive sedanje in načrtovane Termoelektrarne Trbovlje (TET), Nuklearne elektrarne Krško (NEK) in bazenov spodnjesavske verige HE na temperaturno stanje Save. V predavanju je bil na kratko podan uvodni del študije (analiza znanih podatkov), glavna pozornost paje veljala prikazu rezultatov uporabljenih 1D in 3D modelov. Iz teh je razviden velikostni red vpliva posameznih bazenov spodnjesavske verige in točkovnih onesnaževalcev (TET3, NEK) na toplotno stanje reke. V vseh predstavljenih primerih je bil glavni poudarek študije na objektu v Trbovljah, medtem ko sta bili NE Krško in veriga hidroelektrarn obravnavani poenostavljeno
Keywords: akumulacije; Krško nuclear powerplant; matematično modeliranje; mathematical modelling; nuklearna elektrarna Krško; pretočne hidroelektrarne; reka Sava; reservoirs; run-of-river hydro powerplants; termoelektrarna Trbovlje; the Sava River; thermal load; toplotna obremenitev; Trbovlje thermal powerplant