Razmišljanja o geografiji - Vrišer, Igor (Geografski vestnik, 1979)
V članku obravnava avtor geografski predmet raziskovanja, položaj geografije v obči klasifikaciji znanosti, notranjo zgradbo geografije, vpliv različnih filozofskih spoznavnih nazorov v geografiji, uporabnost geografije v družbenem življenju in vlogo geografije kot nacionalne vede.
Keywords: geografija; geografska teorija; geographical theory; geography