The elements church, kirk and kir(k)by in English place-names and their distribution - Yamaguchi, Toshiko (Linguistica (Ljubljana), 1997)
Razporeditev prvin church, kirk in kir(k)by v angleških krajevnih imenih. Sestavek obravnava razporeditev prvin church, kirk in kir(k)by v angleških krajevnih imenih, kakor so slednja navedena v virih Angleškega društva za krajevna imena. Glavna ugotovitev je, da zemljepisna razporeditev naštetih prvin odseva zgodnjo poselitev Anglosasov in Skandinavcev na Britanskem otoku.Raziskano je tudi, kako naštete prvine tvorijo zloženke z drugimi jezikovnimi in pomenskimi prvinami.
Keywords: angleščina; Anglija; England; English; krajevna imena; linguistics; lingvistika