Antropomorphic statuettes from Cucuteni-Tripolye - Lazarovici, Cornelia-Magda (Documenta Praehistorica, 2005)
Članek predstavlja antropomorfne kipce iy področja kulture Cucuteni-Tripolye z znaki in simboli poveyanimi s posvečenimi sporočili. Uporabljali so jih med obrednimi slavnostnimi. Predstavljamo tudi stare in nove domneve o tej temi. Znaki in simboli nam pomagajo razvozlati nekatere vidike religioznega življenja v tistem času.
Keywords: Romania; Romunija; arheološke najdbe; eneolitik; kipi; obredi; simboli; symbol