Der beitrag der geographie zu raumforschung und raumordnung - Wolf, Klaus (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1997)
Prispevek obravnava pomen sodobne socialne geografije za pokrajinsko vrednotenje in prostorsko načrtovanje. Izpostavljen je geografski pristop v trikotniku: opis - razlaga - uporaba.
Keywords: družbena geografija; human geography; prostorsko planiranje; regionalno planiranje; spatial planning