Promet urbanega območja Ljubljane in Münstra - Verovšek, Špela (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2008)
Prispevek obravnava in primerja strukturo, razvoj in ureditev prometa v Ljubljani in Münstru. Prikazani so temeljni elementi in kazalci integralnega prometnega sistema izbranih dveh mest in njunega gravitacijskega zaledja, ki se nanašajo na prostorsko organizacijo dejavnosti, prometne tokove, strukturo prometnih sistemov in način urejanja prometa. V prispevku je opredeljena tudi analiza potovalnih navad prebivalcev ter intenziteta cestno prometnih tokov naprehodu iz širše regije v mesto.
Keywords: prometna geografija; naselja; mesta; mestni promet; prometnice; prostorsko urejanje; planiranje; Münster; Ljubljana