Hiša kakovosti v srednjem poklicnem izobraževanju - Starbek, Marko (Strojniški vestnik, 2000)
Naloga hiše kakovosti je, da zagotovi upoštevanje in uresničitev vseh zahtev in želja kupcev. V primeru srednjega poklicnega izobraževanja so stranke dijaki, njihovi starši. Ministrstvo za šolstvo in šport ter delodajalci. V prispevku je prikazana splošno veljavna struktura hiše kakovosti za srednje poklicne šole ter rezultati gradnje le-te za eno od slovenskih srednjih poklicnih šol. V skupino gradnje hiše kakovosti so bili vključeni delavci srednje poklicne šole ter dva zunanja sodelavca Laboratorija za proizvodne sisteme Fakultete za strojništvo v Ljubljani. Rezultati gradnje hiše kakovosti kažejo, da na izpolnitev zahtev dijakov, staršev, Ministrstvo za šolstvo in šport ter delodajalcev v največji meri vpliva kakovost učiteljskega kadra.
Keywords: celovito obvladovanje kakovosti; hiša kakovosti; zahteve - želje; zmožnosti; kvaliteta; zahteve; želje