Žarnica - Južnič, Stanislav (Vakuumist, 1997)
Razprava opisuje odkritje in razvoj žarnice, predvsem po odkritju prednosti žarenja v vakuumu. V prvem delu opisujemo predvsem raziskovanja v ZDA.
Keywords: fizika; physics; žarnica; odkritja