Uporaba GPS-tehnike v geodetski izmeri - Kvas, Damjan (Geodetski vestnik, 1998)
V prispevku je obravnavano stanje in možnosti uporabe GPS-ja v geodetski izmeri. Navedene so merske tehnike, njihove osnovne značilnosti ter nekatere prednosti in slabosti uporabe GPS-ja.
Keywords: geodezija; GPS; merjenja; Slovenija