Procesi atomizacije kovinskih gradiv in konsolidacija kovinskih prahov - Šuštaršič, Borivoj (Kovine zlitine tehnologije, 1994)
V okviru praktičnega dela smo s postopkom vodne atomizacije izdelali različne,za našo industrijo zanimive, vrste kovinskih prahov (zlitine na osnovi Co za navarjanje, superzlitine na osnovi Ni, hitrorezna jekla itd.) in rezultate primerjali z rezultati računalniške simulacije. Predstavljene so tako osnove za izdelavo programa, sam računalniški program za numerično simulacijo plinske in vodne atomizacije, kakor tudi primerjava praktično dobljenih rezultatov z rezultati računalniškega izračuna.
Keywords: metalurgija prahov; jekla; kovinska gradiva; atomizacija