Making porosity more porous - De Jager, Juan Esteban (Svetovi (Ljubljana), 2024)
Članek raziskuje potencial »poroznosti« za razumevanje »nadnaravnega«, zlasti v interakcijah z duhovi in bogovi. Za Tanyo Luhrmann je »porozen« jaz ključnega pomena za doživljanje nadnaravnega. Za razliko od »zaščitenega« jaza s strnjeno mejo med umom in svetom, porozen jaz lažje integrira anomalne izkušnje. Članek na podlagi transdisciplinarnega pristopa Luhrmannove proučuje potencial poroznosti pri obravnavanju izzivov refleksivnosti in fenomenoloških izzivov, hkrati pa se zavzema za bolj porozno transdisciplinarno komunikacijo.
Keywords: fenomenologija; Luhrmann, Tanya; nadnaravno; phenomenology; porosity; poroznost; prostorske metafore; psihološka antropologija; religija; religijske študije; religious studies; spatial metaphors; transdisciplinarity; transdisciplinarnost