Trženje elektronskih informacij - Zupanič, Saša (Knjižnica, 1996)
Članek govori o trženju elektronskih informacij, zajetih v računalniških podatkovnih zbirkah vseh vrst in na vseh elektronskih medijih. V uvodnih poglavjih podaja razlago osnovnih konceptov ekonomskega področja trženja, sledi prikaz značilnosti elektronskih informacij, ki bistveno vplivajo na strategije trženja, uporabne za tovrstne izdelke oziroma storitve. Prikazu kompleksnosti cenovne politike elektronskih informacij sledi opis dejavnosti organizacij, ki se ukvarjajo z elektronskimi informacijami. Zaradi sistematičnosti je uporabljena delitev na proizvajalce elektronskih informacij (graditelje podatkovnih zbirk, elektronske založnike) in posrednike elektronskih informacij (online gostitelje, knjižnice in informacijske centre). Predstavljenih je pet osnovnih strategij, ki se v trženju elektronskih informacij najpogosteje uporabljajo: trženje z uvajanjem inovacij, trženje ključnim interesentom, trženje s prisotnostjo, promocijsko trženje in trženje z vzpostavljanjem in ohranjanjem trajnih odnosov s kupci/uporabniki elektronskih informacij.
Keywords: marketing; on-line sistemi; informacije; podatkovne baze; knjižnice; elektronski mediji; computer science; računalništvo; trženje