O singularnosti tistega "neumnega podviga" - Balžalorsky, Varja (Primerjalna književnost, 2010)
Prispevek se loteva problematike Montaignevega dvojnega projekta - samo-proučevanja oziroma samo-spoznavanja ter poskusa samo-upodabljanja - z vidika nekaterih zgodovinskih in sodobnih teorij samozavedanja ter konstituiranja subjekta v govorici, s posebnim poudarkom na literarni govorici.
Keywords: Montaigne, Michel de, 1533-1592; francoska književnost; French literature; esej; subjekt; individualnost; samozavedanje