Uporaba rastnih funkcij v gozdarstvu - Vadnal, Alojzij (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 1983)
Rastne funkcije so nepogrešljiv pripomoček pri sestavi donosnih tablic in postavitvi različnih modelov gospodarjenja. Rastna funkcija mora biti prilagodljiva,to pomeni, da mora kar se da najboljše ponazarjati dejansko rast sestojev, istočasno pa mora biti v takšni obliki, da vrednosti njenih parametrov neposredno podajajo karakteristične točke rasti sestoja in rastišča. V prispevku je podana tudi nova oblika rastne funkcije, ki dobro izpolnjuje pogoje, ki jih mora imeti tovrstna funkcija.
Keywords: dinamično programiranje; dynamic programming; forestry; gozdarstvo; growth functions; least squares method.; matematika; mathematics; metoda najmanjših kvadratov; operacijsko raziskovanje; operations research; rastne funkcije