Razlike v kvaliteti bivalnega okolja med tremi mestnimi deli Celja - Špes, Metka (Geografski obzornik, 1977)
Avtorica prikazuje izsledke raziskav o odzivanju ljudi v različnem bivalnem okolju. Raziskave so zajele tri različne dele Celja, ki se ne razlikujejo med seboj le po kakovosti bivalnega okolja, temveč tudi po gostoti, starosti in poklicni sestavi prebivalstva.
Keywords: bivalno okolje; Celje; ekologija; geografija; Slovenija