Filozofija in "interdisciplinarnost" - Benčin, Rok (Primerjalna književnost, 2012)
Razprava analizira težaven odnos humanistike do znanstvenega mišljenja ob odsotnosti filozofskega sistema vednosti, ki bi lahko služil kot skupni okvir različnih režimov mišljenja. Ko filozofija pristane na konsenz, da ni več mogoča kot sistem, izumi različne oblike "interdisciplinarnosti", ki ji omogočajo preseči partikularnost posameznih disciplin mišljenja.
Keywords: humanistika; philosophy; filozofija; ontologija; ontology; aesthetics; estetika; science; znanost; interdisciplinarnost