Veščina razreševanja interesnih konfliktov in elokventne artikulacije organizacijskega diskurza - Škerlep, Andrej (Teorija in praksa, 1998)
Odnosi z javnostmi so v članku obravnavani kot veščina razreševanja interesnih konfliktov med organizacijo in njenimi strateškimi deležniki. Pri tem se avtor navezuje na teorijo upravljanja z deležniki in elemente Grunigove teorije odnosov z javnostmi, ki jo nadgradi s shemo pogajanj kot matrico interesnih razmerij. V drugem delu pa obravnava tehnike, ki jih opredeli kot elemente organiacijskega diskurza, in programe odnosov z javnostmi, v katerih prepoznava institucionalne kontekste organizacijskega komuniciranja.
Keywords: odnosi z javnostmi; javnost; komuniciranje; communication; reševanje konfliktov