O opisnem deležniku na -l v slovenščini - Marvin Derganc, Tatjana (Slavistična revija, 2007)
Prispevek obravnava morfološko zgradbo opisnega deležnika na -l v slovenščini s poskusom natančne opredelitve morfosintaktičnega pomena obrazila -l. Članek zagovarja tezo, da je to obrazilo kot slovarska enota glede časovnosti in aspektualnosti morfosintaktično neoznačeno in je vstavljeno na deležniško mesto v skladnji zamo zato, ker druga, morfosintaktično bolj specifično označena deležniška obrazila na to mesto ne morejo biti vstavljena.
Keywords: besedotvorje; deležnik; glagol; glagolski čas; morphology; opisni deležnik; participle; Slovene language; slovenščina; verb; verbal tense