Temeljni termini v geografiji naravnih nesreč - Natek, Karel (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2011)
Prispevek obravnava osnovne strokovne termine v geografiji naravnih nesreč, s katerimi ne samo poimenujemo pojave, ampak vključujejo tudi teoretske in metodološke temelje stroke. Njihovi pomeni so obravnavani z vidika geografije, ki opredeljuje naravne nesreče kot sestavni del pokrajine in iz tega naj bi izhajal tudi geografski pomen teh izrazov. Poenotenje v okviru geografije je še pomembnejše zaradi interdisciplinarnega preučevanja naravnih nesreč, saj obstajajo precejšnje razlike med izrazjem sodelujočih strok.
Keywords: naravne nesreče; natural disasters; Slovene; slovenščina; strokovni izrazi; terminologija; terminology