Moralna panika kot odziv na branje romanov v Angliji 18. stoletja - Vogrinčič, Ana (Monitor ISH, 2006)
Prispevek razčlenjuje fenomen moralne panike kot najopaznejšo dimenzijo odziva na popularizacijo in komercializacijo branja romanov v Angliji 18. stoletja. Na konkretnih primerih obravnava posamezne elemente moralne panike (očitke, domnevne žrtve, učinke) in pokaže, da ta ni ogrozila, ampak posredno pravzaprav utrdila položaj romana.
Keywords: Anglija; England; kulturna zgodovina; branje; bralna kultura; pisanje; writing; ženske; woman; moralna panika; 18.st.