Suggested approach to the financial controlling in wood enterprises - Sedliačikova, Mariana (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2005)
Cilj raziskave je bil analizirati teoretične in praktične pristope k osnovam, mestu, vlogi, funkcijam in vsebini finančnega kontrolinga v lesnem podjetju. Po pregledu in analizi del domačih in tujih avtorjev smo oblikovali lasten pristop k problematiki finančnega kontrolinga, ki je integriran v podsestav operativnega kontrolinga in daje poudarek odnosom med posameznimi podsestavi kontrolinga. Finančni kontroling je relativno neodvisen del kontrolinga v podjetju, njegova osnovna naloga pa je zagotoviti likvidnost v podjetju v vsakem trenutku, pri čemer je posebna pozornost usmerjena v dobičkonosnost.
Keywords: finance; lesno podjetje; management