Kriteriji za izločanje neknjižnega gradiva - Ločnikar-Fidler, Mateja (Knjižnica, 2001)
V splošnoizobraževalnih knjižnicah se poleg tradicionalnih tiskanih gradiv najbolj pogosti zapisi na zvočnih kasetah, videokasetah, zgoščenkah (CD) in CD-ROM-ih. V prispevku so opisane poškodbe, kriteriji in postopki pri izločanju navedenih medijev ter osnovni pogoji za vzdrževanje zbirk.
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; neknjižno gradivo; izločanje gradiva