Oris slovenskega ustavnega gospodarskega prava - Novak, Marko (Dignitas (Ljubljana), 2014)
Prispevek sodi na področje sistemizacije prava, ki je ena od standardnih vsebin splošne teorije prava. Z razvojem družbe se razvija tudi pravo in pravni sistemi postajajo vse kompleksnejši. Tako se tudi število pravnih panog, kot bistvenih enot sistemizacije prava, širi. Morda se celo še bolj povečuje število podpanog kot ožjih sistemizacijskih enot. Prispevek opisuje in opredeljuje podpanogo ustavnega gospodarskega prava (tudi s kratico UGP), ki je podpanoga ustavnega prava kot klasične pravne panoge. Pri UGP gre za zaokroženo področje ustavnega prava z vsemi svojimi posebnimi načeli pravili in značilnostmi.
Keywords: gospodarsko pravo; pravo; sistemizacija prava; Slovenija; teorija prava; ustavno pravo