Gojitveni pristop pri pripravi dela za strojno sečnjo - Papler-Lampe, Vida (Gozdarski vestnik, 2004)
Pripevek prikazuje praktičen gozdnogojitveni pristop pri pripravi objekta za strojno sečnjo. Delo je bilo opravljneo za izvedbo državnega seminarja o strojni sečnji v Revirju Rovtarica na Jelovici. Izbrana sta bila dva objekta, prvi 50 let star smrekov drogovnjak, drugi 80 letni mlajši debeljak smreke. Podatki o odkazilu in poseku so prikazani psoebej za izbiralno redčenje v sestojih in posebej za posek na sečnih poteh.
Keywords: gojitev gozdov; strojna sečnja