Distance labelings - López, S. C. (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Langfordovo zaporedje reda ?$m$? in defekta ?$d$? lahko identificiramo s številčenjem vozlišč poti reda ?$2m$?, pri katerem vsaka oznaka od ?$d$? do ?$d+ m - 1$? nastopa dvakrat, vozlišča označena s ?$k$? pa so na razdalji ?$k$?. V članku vpeljemo dve posplošitvi tega številčenja, ki sta povezani z razdaljami. Osnovna ideja je prirediti nenegativna cela števila vozliščem tako, da velja: če je ?$n$? vozlišč ?$(n > 1)$? označenih s ?$k$?, potem so ta med seboj na razdalji ?$k$?. Študiramo ta številčenja za nekatere dobro znane družine grafov. Študiramo tudi obstoj teh številčenj v splošnem. Nazadnje, če je dano zaporedje ali množica nenegativnih števil, študiramo obstoj grafov, ki jih lahko oštevilčimo v skladu s tem zaporedjem oziroma množico.
Keywords: Langfordovo zaporedje; zaporedja