Omejitve pri ustanavljanju gospodarskih družb ter pri pridobivanju statusa podjetnika ali družbenika - Prelič, Saša (Podjetje in delo, 2022)
Avtor v članku obravnava posebne pravne ovire, ki jih Zakon o gospodarskih družbah predpisuje pri ustanavljanju posameznih pravnoorganizacijskih oblik gospodarskih družb oziroma za pridobivanje kapitalske udeležbe. Članek prikazuje genezo normativne ureditve in veljavno pravno stanje, uveljavljeno z novelo ZGD-1K.
Keywords: gospodarske družbe; gospodarsko pravo; omejitve; podjetniki; pravna ureditev; prepoved; ustanovitev