Vložitev predloga za izvršbo ali predloga za določitev sodnih penalov - Merc, Irena (Podjetje in delo, 2015)
Sodni penali so institut, ki je bil v naše pravo uveden leta 1978, zato se še ni popolnoma izoblikoval in je tudi razmeroma nepoznan. Sodni penali pomenijo poleg vložitve predloga za izvršbo dodatno možnost upnika, da pride do izpolnitve nedenarne terjatve, ki je ugotovljena v izvršilnem naslovu. Avtorica se ukvarja predvsem z dopustnostjo vložitve predloga za določitev sodnih penalov v razmerju do izvršilnega postopka ter z njihovo pravno naravo.
Keywords: dolgovi; izvršba; terjatve