Aktualna vprašanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja - Nikolić, Bruno (Podjetje in delo, 2015)
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je že desetletje deležno številnih kritik, ki pozivajo k njegovi odpravi. Drugače od pogostih javnih razprav in publicističnega preigravanja različnih sistemskih sprememb na strokovnem in znanstvenem področju ni odmevnejših raziskav, ki bi s pomočjo znanstvenih metod proučevanja podpirale tezo o odpravi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Članek v povezavi z aktualnimi vprašanji izpostavlja pomanjkljivosti slovenskega sistema financiranja zdravstvenega varstva, s poudarkom na pravnih in socialnih vidikih dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Keywords: dopolnilno zdravstveno zavarovanje; obvezno zdravstveno zavarovanje; Slovenia; Slovenija; zavarovalnice; zavarovalstvo; zdravstveno zavarovanje