Ozka grla v dobavi - Frešer, Blaž (Ekonomija plus, 2025)
V tem članku analiziramo podatke o ozkih grlih v dobavi za Francijo, Italijo, Nemčijo in Španijo, pri čemer uporabljamo podatke španske centralne banke, ki temeljijo na poročanju časopisov.Ugotovili smo, da se je v zadnjih letih pogostost pojavljanja ozkih grl v dobavi povečala, kar je bila posledica kriz, ki so si sledile druga za drugo.
Keywords: dobava; dobavna veriga; Francija; Italija; Nemčija; ozko grlo; Španija