Raziskanost narečne slovenščine - Smole, Vera (Slavia Centralis, 2018)
Prispevek predstavlja in komentira rezultate empirične raziskave (spletna anketa), nastale v okviru CRP Jezikovna politika republike Slovenije in potrebe uporabnikov, in le v tistem delu, ki daje uvid v to, koliko uporabniki poznajo in rabijo priročnike o narečni slovenščini ter kaj potrebujejo in čemu dajejo prednost. Pridani so še rezultati krajše in še bolj ciljno usmerjene ankete na zelo majhnem vzorcu.
Keywords: empirične raziskave; narečna besedila; narečna slovenščina; narečni atlas; narečni slovar; nesnovna kulturna dediščina; potrebe jezikovnih uporabnikov