Pobot z odstopljeno terjatvijo - Dugar, Gregor (Pravni letopis, 2012)
Upnik lahko s pogodbo, ki jo sklene s tretjim, nanj prenese svojo terjatev do dolžnika. Dolžnikov pravni položaj se s cesijo ne sme poslabšati. Dolžnik lahko uveljavlja proti prevzemniku poleg ugovorov, ki jih ima proti njemu, tudi tiste ugovore, ki bi jih lahko uveljavljal proti odstopniku do takrat, ko je zvedel za odstop. Prispevek obravnava dolžnikovo pravico do pobotanja z odstopljeno terjatvijo.
Keywords: cesija; terjatve; upniki