Vpliv mikroklimatskih in svetlobnih obremenitev na uspešnost učencev - Fošnarič, Samo (Strojniški vestnik, 2005)
Učenci in učitelji so kot udeleženci učnega postopka izpostavljeni obremenitvam, ki jih povzroča učenje, ter hkrati obremenitvam, ki jih povzroča delovno okolje. Pri tem lahko k obremenitvam delovnega okolja nezanemarljivo prispeva tudi kakovost izpisa delovne naloge, ki ob neprimerni razsvetljavi in mikroklimi onemogoča uspesno delo. Rezultati proučevanj nakazujejo, da je treba, prav zaradi pomembnega vpliva delovnega okolja na učence, temu področju nameniti več pozornosti.
Keywords: okolje delovno; okolje notranje; storilnost; parametri toplotnega okolja; delovno okolje; microclimate; mikroklima