Kirurški posegi pri raku na dojki - Snoj, Marko (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
V članku so predstavljene sodobne kirurške in ostale metode v zvezi z zdravljenjem raka dojke. Omenjene so naslednje kirurške metode: totalna mastetkomija, resekcija dojke in aksilarna disekcija. Uporabljamo jih v najrazličnejših stadijih bolezni. Posebno pozornost članek posveča operabilnimsadijem bolezni.
Keywords: Breast neoplasms; dojke; kirurško zdravljenje; Mastectomy; novotvorbe; rak (medicina); Surgery