Lirika z vidika univerzalnosti pripovedi - Pavlič, Darja (Primerjalna književnost, 2014)
Članek se ukvarja s problemom pripovedi kot univerzalnega semiotičnega postopka, ki je po nekaterih novejših teorijah značilen tudi za liriko. Tezo razširi na področje moderne lirike in predlaga, naj interpretacije, pri katerih je pozornost usmerjena v narativizacijo pesmi, upoštevajo tudi značilnosti sloga.
Keywords: poezija; lirika; dogodek; pripoved; kognitivna naratologija; teorija shem; univerzalije