Pokrajina, krajina in regija v luči Geografskega terminološkega slovarja - Gams, Ivan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Sicer dober Geografski terminološki slovar (2005) sporno enako tolmači termine pokrajina, krajina in regija.
Keywords: geografija; geography; regija; Subdivisions of the Kingdom of Yugoslavia; pokrajina; krajina; Slovene; slovenščina; strokovna terminologija; terminološki slovarji