Predtragični elementi v grški tragediji - Vrečko, Janez (Slavistična revija, 2006)
Grško gledališče izhaja iz rituala, ki je na prikrit način ohranjen v nekaterih herojskih tragedijah, uveljavi pa tudi institut katarze, ki nas vrne v območje prvotno ritualnega in s tem predtragičnega.
Keywords: catharsis; dithyramb; ditiramb; Greek tragedy; grška tragedija; katarza; ritual; rituali; satire play; satirska igra; tragic; tragično