Epistema Fasbinder ili Fasbinder, epistema provokacije - Apostolova, Ivanka (Monitor ISH, 2006)
V svojem tekstu sem poskusila s študijo in analizo dekonstruirati biografske in filmske karakteristike Rainerja Wernerja Fassbinderja. S tem sem želela poudariti provokativne elemente iz njegove realne in filmske privatnosti. Zanj je bila provokacija smisel življenja. Pri njem je epistema provokacije večslojna. Zato sem, fokusirajoč se na njegov zadnji film Querelle, poskusila potrditi njegovo teorijo provokacije.
Keywords: Fassbinder, Rainer Werner, 1946-1982; filmske študije; Querelle; filmska analiza; homeseksualnost; ambicija; provokacija