Combinatorial categories and permutation groups - Jones, Gareth A. (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Regularne objekte v različnih kategorijah, kot so zemljevidi, hiperzemljevidi ali krovni prostori, lahko identificiramo z edinkami ?$N$? dane grupe ?$Γ$? , ki imajo grupo avtomorfizmov izomorfno ?$Γ / N$?. Pokažemo, kako prešteti takšne objekte z dano končno grupo avtomorfizmov ?$G$?, kako jih vse predstaviti kot kvociente enega samega regularnega objekta ?$\mathcal{U}(G)$?, in kako grupa zunanjih avtomorfizmov grupe ?$Γ$? deluje na njih. Konstruirani primeri vsebujejo kaleidoskopske zemljevide s trojno simetrijo.
Keywords: category; covering space; kategorija; krovni prostor; permutacijska grupa; permutation group; regular hypermap; regular map; regularni hiperzemljevid; regularni zemljevid