The traces of the last Pleistocene glacial maximum in the eastern Kamnik-Savinja Alps - Stojilković, Borut (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2017)
Območje vzhodnih Kamniško-Savinjskih Alp je bilo poledenelo v času zadnjega viška pleistocenske poledenitve. Preučili smo glacialne oblike, ki so jih omenjali prejšnji raziskovalci, ter preostale oblike na območju, jih geomorfološko kartirali ter morfografsko in morfometrično analizirali. S temi analizami smo določili meje viška zadnje poledenitve na tem območju. Raziskava je pokazala, da je bilo tu več ledenikov in da so se njihove velikosti razlikovale predvsem glede na smer naklona površja.
Keywords: geomorfologija; geomorphology; Kamnik–Savinja Alps; Kamniško-Savinjske Alpe; ledena doba; pleistocen; Slovenia; Slovenija