Razodevanje božjega - Jerič, Monika (Anthropos (Ljubljana), 2011)
Članek namenja osrednjo pozornost razpravi o naravi Boga in možnosti Njegovega upodabljanja tekom stoletij. Ali je Boga mogoče predstaviti skozi podobo ali pa, prav narobe, takšno podobo sveta besedila prepovedujejo? V tem okviru spraševanja članek navezuje na predhodno predstavitev stanja stvari s krščanske in judovske perspektive ter obravnava to problematiko v okviru islama in islamske umetnosti kot polja komunikacije med muslimanom in njegovim Bogom.
Keywords: Bog; God; islam; umetnost; art; upodobitve; iconography; ikonografija