Digiteka - prispevek k razpravi o "digitalni knjižnici" - Šercar, Tvrtko (Organizacija znanja, 2006)
Avtor uvaja strokovni izraz "digiteka" kot ustreznejše poimenovanje za "digitalno" knjižnico. Predstavljene so funkcionalne in nefunkcionalne zahteve za ocenjevanje in izbor programske opreme na globalnem tržišču tovrstnih proizvodov, ki podpira vzpostavljanje, vzdrževanje in prezervacijo digiteke.
Keywords: digitalne knjižnice; računalniška programska oprema